نگهداری پیاز با بهترین کیفیت
پیاز گیاهی زراعی است که قدمتی 7000 ساله دارد. امروزه به خاطر طعم و بو در اغلب غذاها استفاده می شود. این گیاه خواص زیادی برای بدن انسان دارد. از این جهت راه خود را به سفره ها باز کرده است و در تمامی طول سال استفاده می شود. گونه های مختلف آن در زمان های مختلفی کشت می شود. از این رو نگهداری پیاز در انواع گوناگون با یکدیگر متفاوت است.
در ایران پیاز را در مناطق سردسیر و گرمسیر مانند آذربایجان شرقی (تبریز و آذرشهر)، آذربایجان غربی (ارومیه)، قم، کاشان، شهر ری، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، خوزستان و کازرون می کارند. اما محصول هر منطقه متفاوت است و ویژگی منحصر به فرد خود را دارد.
پیازی که می خواهید انبار کنید باید آب درون بافتی کمتری داشته باشد و دیررس تر باشد. برای نگهداری این محصول در سردخانه لازم است پیش از حمل آن به سردخانه، به صورت دستی پیازهای سالم را تفکیک نمایید. در این مرحله باید پیازهای سفت و سالم، رسیده، بدون خراش و لکه و خشک را از پیازهای آسیب دیده جدا نمایید. رطوبت نسبی محیط انبار و سردخانه برای نگهداری پیاز باید کم باشد تا بهترین کیفیت عاید شود. فرآیند خشک کردن پیاز بعد از برداشت با قرار دادن آن روی زمین صورت می گیرد.
شرایط نگهداری
بهترین شرایط برای نگهداری پیاز در سردخانه دمای 0 تا 1 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 65 تا 70 درصد است. در این شرایط می توان به مدت 3 تا 6 ماه پیازها را در سردخانه نگهداری نمود.
پیاز در دماهای زیر صفر منجمد می شود. البته تا زمانی که دمای نگهداری آن کمتر از 3- درجه سانتیگراد نباشد و جابجایی اتفاق نیافتد، آسیب جدی به آن ها وارد نمی شود. بهتر است برای نگهداری پیاز در سردخانه، آن را در کیسه های حاوی منافذ درشت قرار داد. جعبه ها یا کیسه های نگهداری پیاز باید راه عبور هوای مناسبی داشته باشند تا جریان هوا به خوبی در بین آن ها برقرار شده و از یک تهویه ی مناسب برخوردار باشند.
همچنین می توانید پیاز را به صورت خشک شده یا پودر شده برای مدت زمان طولانی تری نگهداری نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مجموعه برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید. ما شما را در راه رسیدن به رویاهایتان کمک می کنیم. کافیست با مجموعه ما تماس حاصل نمایید.