فریز درایر چیست و چه کاربردی در صنعت دارد؟
فریز درایر که با نام خشک کن انجمادی نیز شناخته می شود، سیستمی است که برای خشک کردن یا جذب رطوبت مواد مختلف در صنعت یا در آزمایشگاه ها استفاده می شود. خشک کردن یا دهیدراته کردن مواد غذایی با هدف افزایش طول عمر با حفظ کیفیت مطلوب و بدون تغییر رنگ و شکل ماده اولیه انجام می شود. در روش خشک کردن انجمادی یا فریز درایر رطوبت باقیمانده در مواد حدود 2 درصد است. مواد خشک شده توسط فریز درایر را می توان به مدت بیشتری در سردخانه ها نگهداری نمود.
عملکرد این دستگاه به این گونه است که در مرحله ی اول باید مواد غذایی منجمد شوند. پس از آن در مرحله دوم، آب منجمد شده در آن ماده غذایی از طریق کاهش فشار و افزایش حرارت، تصعید شده و مستقیما به حال گازی در می آید. این مرحله خشک شدن اولیه نام دارد. بخار تولید شده در این مرحله توسط یک کندانسور جمع و نگهداری می شود. در این شرایط محصولی که از دستگاه خارج می شود، تقریبا کامل خشک شده و قابل نگهداری برای مدت زمان بیشتری خواهد بود. البته بهتر است به علت هزینهی بالا، از این دستگاه سنجیده و با برنامهریزی دقیق استفاده نمایید.
کاربرد فریز درایر
خشک کن انجمادی در صنایع غذایی و صنایع پزشکی کاربرد زیادی دارد. برای مثال در تولید میوه خشک، سبزیجات خشک، محصولات پروتئینی مانند گوشت و غذاهای دریایی، غذاهای آماده و انواع قهوه کاربرد فراوانی دارد. میوه هایی که از این طریق خشک می شوند، باید ارزش غذایی بالای خود را حفظ نمایند. در غیر این صورت استفاده از این دستگاه به لحاظ مالی توجیه نمیشود.
انواع فریز درایر
این تجهیزات با توجه به موارد استفاده در شکل های مختلفی ساخته می شود؛ ثابت و چرخشی.
نوع سینی دار آن ثابت بوده و دارای ردیف هایی است که سینی حاوی ماده بر روی آن قرار می گیرد. نوع دیگری از آن که چرخشی بوده، دارای یک مخزن استوانه ای است که در طول خشک کردن ماده چرخانده میشود. استفاده از فریز درایر چرخشی عمل خشک کردن را به صورت یکنواخت تری انجام میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید. مشاوران ما شما را در راه تحقق رویاهایتان راهنمایی خواهند کرد.
