تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه

از گذشته تا به امروز یکی از دغدغه‌های اصلی بشر چگونگی نگهداری از مواد غذایی در زمان طولانی و بدون فاسد شدن بوده است. تونل‌های انجماد و سردخانه‌ها چند نمونه از سیستم‌هایی هستند که در نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی استفاده می‌شوند. اگرچه هر دو دستگاه یک عمل را انجام می‌دهند اما جالب است بدانید که تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه در موارد دیگری است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه
تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه

روش فریز کردن محصول در سردخانه

سردخانه‌ها نوعی دیگر دستگاه‌هایی هستند که برای منجمد کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سردخانه‌ها در دو نوع بالای صفر و زیر صفر طراحی شده‌اند که از نوع بالای صفر آن برای نگهداری کوتاه مدت مواد غذایی و از نوع زیر صفر آن برای نگهداری طولانی مدت مواد استفاده می‌شود. عموما در سردخانه‌های بالای صفر مواد غذایی که نباید یخ زده شوند نگهداری می‌شوند. از جمله این مواد میوه‌ها و سبزیجات هستند، چرا که در صورت انجماد، بافت این مواد دچار شکستگی شده و کیفیت آن‌ها به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد.

در سردخانه‌های زیر صفر نیز موادی مانند فرآورده‌های گوشتی، ماهی، میگو، مرغ و … نگهداری می‌شود. چرا که مدت زمان نگهداری مواد غذایی در این سردخانه‌ها بالاتر است و می‌توان آن‌ها را تا چند ماه نگهداری کرد.

روش یخ زدن محصول بصورت تونل انجماد

تونل انجماد دستگاهی است که از آن برای منجمد کردن مواد غذایی در زمان کوتاه استفاده می‌شود. این تونل برای دمای منفی ۳۰ تا منفی ۶۰ درجه طراحی شده است و توانایی منجمد کردن مواد غذایی تا منفی ۱۸ درجه سانتیگراد را دارد‌.

از آنجایی که با استفاده از این روش از ایجاد کریستال‌های یخی بزرگ بر روی مواد غذایی جلوگیری می‌شود، بنابراین تمامی مواد با حفظ شکل، رنگ، بو و مزه اصلی منجمد می‌شوند و کیفیت، طعم و طراوت مواد تا حد زیادی حفظ می‌شود.

تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه

تفاوت اصلی تونل انجماد با سردخانه

همانطور که می‌دانید تمامی مواد غذایی به دو صورت آرام و سریع منجمد می‌شوند.

از آنجایی که در سردخانه‌ها محصولات به آرامی منجمد می‌شوند شما به راحتی ذرات یخ تشکیل شده در بافت محصولات را خواهید دید، در صورتی که در تونل انجماد مواد به سرعت منجمد می‌شوند و بدین خاطر ذرات یخ تشکیل شده روی مواد غذایی در تونل انجماد کوچکتر هستند.

تفاوت های زیادی در این دو روش فریز کردن محصول وجود دارد که اصلی ترین تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه، زمان انجماد سریع تر محصول در روش تونل انجماد است. روش IQF بعلت سرعت فرآیند کیفیت محصول حفظ میشود و نوع یخ زدگی و رطوبت بصورت کامل حفظ میشود و رنگ آن کدر نمیشود در نتیجه مواد غذایی قرار داده شده در تونل انجماد با کیفیت مطلوب‌تری منجمد می‌شوند.

 

تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه

از دیگر تفاوت‌های ساختاری تونل انجماد و سردخانه عبارت است از:

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام موجودی و قیمت ها، می توانید با گروه سرماول در تماس باشید. مشاوران ما می توانند شما را در مسیر انتخاب بهترین تجهیزات یاری برسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *