سردخانه گوشت

سردخانه گوشت

برای نگهداری هر یک از این محصولات دامی مانند گوشت قرمز و گوشت مرغ، از سردخانه‌های متفاوتی استفاده می شود. نگهداری هر نوع فرآورده دامی از نوع چینش تا میزان حجم با یکدیگر متفاوت است و شرایط مخصوص به خود را دارند. کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های دامی و کشتارگاه‌ها برای انبارکردن گوشت قرمز از سردخانه گوشت استفاده می‌کنند.

دلایل نیاز کشتارگاه‌ها و کارخانه‌ها به سردخانه گوشت

فرایند فاسدشدن گوشت قرمز از لحظه کشتار دام شروع می‌شود. دمای گوشت قرمز قبل از کشتار 28 درجه سانتی‌گراد است و بعد از کشتار به 40 درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا می‌کند. گوشت قرمز در این دما می‌تواند به‌سرعت فاسد شود. از طرف دیگر میان توزیع و کشتار گوشت قرمز فاصله زمانی وجود دارد و در این فاصله زمانی، کشتارگاه‌ها و کارخانه‌ها باید با استفاده از سردخانه گوشت از فاسد شدن محصولات پروتئینی خود جلوگیری کنند.

باید توجه داشت که بدون استفاده از سردخانه، امکان نگهداری گوشت وجود ندارد و این محصول را نمی‌توان به دست مشتری رساند. همچنین با منجمد کردن یا خنک‌کردن گوشت قرمز، کیفیت و طعم آن حفظ می‌شود.

فرایند منجمد کردن گوشت قرمز و دمای مناسب سالن سردخانه گوشت

در مرحله اول و پس از پوست‌کنی، دمای داخلی عضلات لاشه باید از 40 درجه سانتی‌گراد به 10 درجه سانتی‌گراد کاهش یابد.

این امر باعث می‌شود که باکتری‌ها و میکرو ارگانیسم‌ها در گوشت قرمز فعالیت نداشته باشند و گوشت فاسد نشود. باید اشاره داشت که در طی فرایند خنک‌کردن گوشت، رطوبت محیط سردخانه باید بین 85 الی 95 درصد باشد تا گوشت قرمز آب خود را از دست ندهد. این امر از آن جهت اهمیت دارد که آب موجود در بافت عضلانی گوشت باعث افزایش وزن و بهبود طعم آن می‌شود.

برخی از کشتارگاه‌ها و مشاغل مانند رستوران‌ها، بیمارستان‌ها و تالارها نیاز دارند تا گوشت خود را برای مدتی طولانی نگهداری کنند. این امر نیاز به منجمدکردن گوشت قرمز دارد. برای منجمدکردن گوشت قرمز باید از سردخانه‌های گوشت زیر صفر استفاده کرد. در این سردخانه‌ها می‌توان گوشت قرمز را در دمای منفی 18 درجه سانتی‌گراد و در مدت‌زمان 360 روز نگهداری کرد.

اگر شما قصد فروش گوشت قرمز خود را به‌صورت گرم و تازه دارید، می‌توانید این محصول را در سردخانه‌های گوشت بالای صفر در دمای 0 تا 7 درجه سانتی‌گراد و برای مدت‌زمان 3 الی 7 روز نگهداری کنید. باید اشاره داشت که عوامل زیادی مانند لاشه یا قطعه بودن گوشت، نوع حیوان و نوع بسته‌بندی در اعداد عنوان شده تاثیرگذار هستند.

سردخانه گوشت

انواع مختلف سردخانه گوشت از نظر کارایی

گوشت قرمز را می‌توان به دو صورت گرم و منجمد به بازار عرضه کرد. به همین دلیل در مدل انبارکردن، طراحی، ابعاد سالن، تجهیزات و عایق‌بندی می‌تواند متفاوت باشد. برای منجمدکردن و فروش گوشت قرمز به‌ صورت منجمد باید از سردخانه زیر صفر و برای خنک‌کردن و فروش گوشت قرمز به‌ صورت تازه باید از سردخانه بالای صفر استفاده کرد.

سردخانه گوشت بالای صفر

از سردخانه‌های بالای صفر برای نگه‌داری گوشت قرمز برای مدت‌زمان حداکثر 7 روز استفاده می‌شود. گوشت قرمز باید بعد از کشتار سریعا خنک شود و به همین علت وجود یک سردخانه بالای صفر در هر کشتارگاهی بسیار ضروری است. در این سردخانه‌ها دمای محیط بین 0 تا 15 درجه سانتی‌گراد متغیر است اما دما در سردخانه‌های گوشت بالای صفر در محدوده 0 تا 7 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد. از سردخانه‌های گوشت بالای صفر در کشتارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های پروتئینی استفاده می‌شود.

سردخانه گوشت زیر صفر

نگهداری طولانی‌مدت گوشت قرمز به علت فاسدشدن سریع آن بدون استفاده از سردخانه گوشت زیر صفر ممکن نیست. در این سردخانه‌ها گوشت قرمز به‌سرعت منجمد می‌شود. با انجماد سریع و نگهداری از گوشت قرمز در دمای منفی 18 درجه سانتی‌گراد، طعم، رطوبت و کیفیت این محصول حفظ می‌شود. باید اشاره داشت که بسیاری از مشاغل تالارها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها و مراکز نظامی نیاز دارند تا گوشت موردنظر خود را برای مدتی طولانی انبار کنند. به همین علت استفاده از سردخانه گوشت زیر صفر بهترین گزینه برای این مشاغل است.

مدت ماندگاری بالای گوشت قرمز در سردخانه

یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سردخانه گوشت، ماندگاری بسیار بالای گوشت قرمز در آن است. کارخانه‌ها و کشتارگاه‌ها می‌توانند تا یک سال گوشت قرمز را در سردخانه‌های گوشت زیر صفر به‌ صورت منجمد نگهداری کنند. این امر برای بسیاری از مشاغل و حتی دولت اهمیت بالایی دارد؛ چرا که در صورت کاهش تولید، کشتارگاه‌ها می‌توانند گوشت قرمز منجمد موجود در سردخانه‌های خود را به بازار عرضه کنند تا قیمت این محصول افزایش نیابد.

سردخانه گوشت

قطعات مهم سردخانه‌های گوشت

در فرایند سرمایش سردخانه‌های گوشت، قطعات زیادی نقش دارند. از جمله این قطعات می‌توان به درب سردخانه، اواپراتور، کندانسور و کمپرسور اشاره کرد. باید اشاره داشت که فرایند خنک‌سازی یا منجمدکردن گوشت قرمز در سردخانه گوشت بدون این تجهیزات ممکن نیست و هر یک از آن‌ها نقش مهمی در این فرایند دارند.

قیمت طراحی و ساخت سردخانه‌های گوشت

یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در ساخت سر‌دخانه گو‌شت، قیمت طراحی و احداث آن است. باید گفت که هزینه طراحی و ساخت سر‌دخانه گو‌شت به عوامل زیادی مانند کاربری، ظرفیت، ابعاد، برند تجهیزات، کیفیت تجهیزات، تخصص و تجربه سازنده و نوع سر‌دخانه گو‌شت بستگی دارد و همچنین هرچه کیفیت تجهیزات شما مانند کمپرسور و اواپراتور بالاتر باشد، قیمت نهایی شما نیز بالاتر می‌رود. به همین علت نمی‌توان قیمت دقیقی برای طراحی و ساخت سر‌دخانه گو‌شت عنوان کرد.

سردخانه گوشت

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت و موجودی، شما می توانید با گروه سرماول در تماس باشید. مشاوران ما می توانند شما را در مسیر انتخاب بهترین تجهیزات یاری برسانند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *