نگهداری گوشت در سردخانه گوشت موضوع مهمی است که باید نکات نگهداری فرآورده های گوشتی آشنا باشید. در این مقاله قصد داریم تا اصول نگهداری گوشت را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با نکات طلایی نگهداری گوشت در سردخانه آشنا شوید.
انواع سردخانه گوشت
- نگهداری به صورت سرد که سردخانه بالا صفر نام دارد
 - نگهداری به صورت یخ زده، سردخانه زیر صفر نام دارد
 
سردخانه بالا صفر
سردخانه برای گوشت و فرآورده های پروتئینی از نوع بالای صفر برای نگه داری کوتاه به مدت زمان حداکثر تا یک هفته مورد استفاده قرار می گیرد. سردخانه بالای صفر ، دارای دمایی بین صفر درجه سانتی گراد تا 15 درجه سانتی گراد است. این نوع سردخانه برای صنایع و مشاغلی که در مدت زمان کوتاه نیاز به مصرف گوشت دارند ، کاربرد بیشتری دارد.
سردخانه پایین صفر
در سردخانه های زیر صفر گوشت را به صورت لاشه درسته، نیم لاشه، ربع لاشه، تکه شده، بی استخوان مورد استفاده قرار می گیرد. در این مدل گوشت داخل دستگاههای سرما زا در دمای حداقل 35- درجه سلسیوس و سرعت گردش هوای 3.5 متر در ثانیه یخ زده میشود.
نکات ضروری برای سردخانه
یکی از نکات مهم و ضروری در ساخت سردخانه ، تنظیم و تعیین دما سردخانه می باشد. دمای داخل کابین باید ۱7- درجه سانتی گراد باشد و این مورد با توجه به نوع گوشت متفاوت است، به دلیل حساس بودن این نوع سردخانه لازم است که از سردخانه های دومداره استفاده کرد همچنین باید از برق اضطراری برای جلوگیری از بروز اختلال در عملکرد کمپرسور و تابلو برق ، استفاده کرد.
قابل شستشو بودن سردخانه نکته بعدی است که بسیار مهم است. اگر گوشت به صورت صحیح بسته بندی نشود احتمال خروج خون آبه امکان دارد و این کار باعث آلوده شدن سطح داخلی و کف سردخانه می شود به همین دلیل باید قابلیت شستشو سردخانه امکان پذیر باشد.
نکته دیگر که باید رعایت گردد، قفسات سردخانه می باشد . گوشت ممکن است به صورت لاشه باشد و باید از سردخانه ای با لاشه آویز استفاده کرد و اگر به صورت دسته بندی باشد از ساختار قفسه بندی برای سردخانه باید استفاده گردد.
غلظت دی اکسید کربن در سردخانه باید چقدر باشد؟
نگهداری از گوشت در دماهای پایین دارای محدودیت زمانی است به این دلیل که درگوشت برخی از باکتری های سرما دوست نیز وجود دارد و میتوانند بر روی سطح گوشت رشد کنند و باعث فاسد شدن گوشت شود. برای حل این مشکل در سردخانه لازم است تا غلظت دی اکسید کربن در اتاق سرد خانه افزایش یابد. به طور کلی حداکثر ۱۰۰ درصد برای بیکن و ۱۰ تا ۳۰ درصد برای گوشت ها توصیه می گردد. فرایند سرد کردن لاشه گوسفند ۲۴ تا ۴۸ ساعت و برای لاشه گاو ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان می برد.
عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت سردخانه
- دمای کارکرد
 - تناژ
 - نوع و مدل کمپرسور
 - نوع و مدل کندانسور
 - ساندویچ پنل
 - تجهیزات کنترلی
 - تابلو برق سردخانه
 - نوع درب
 - طراحی و نحوه ساخت
 
خرید سردخانه
در این مقاله تمام نکات و اصول نگهداری گوشت در سردخانه را بررسی کردیم و لازم است که برای سردخانه نگهداری گوشت به تنظیم دما توجه داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه سردخانه و تجهیزات فروشگاهی می توانید با مجموعه برادران حامی دوست در تماس باشید. هدف ما رضایت شماست.
				

