نحوه نگهداری هلو و شلیل در سردخانه

همانطور که می‌دانید هلو و شلیل بعد از سیب درختی، بیشترین میزان کشت را در بین میوه‌های هسته‌دار کشورمان ایران، به خود اختصاص می دهند. هلو و شلیل هم به صورت رسیده و هم به صورت نارس قابل استفاده هستند. از این رو آشنایی کامل با شرایط نگهداری هلو و شلیل در سردخانه می تواند به شما کمک کند که در هر شرایطی از این میوه ها به خوبی استفاده نمایید.

اگر برای تازه‌خوری این میوه ها را برداشت می‌کنید، باید رسیده باشند. اما اگر به صورت نارس آن ها را برداشت کنید، می توانید برای تولید کمپوت از آن ها استفاده نمایید. با ما همراه باشید تا به صورت کامل با این شرایط آشنا شوید.

آماده سازی محصولات پیش از ورود به سردخانه

همانطور که می دانید هر محصولی باید مراحلی را پیش از ورود به سردخانه طی کند. زمان برداشت میوه و عملیات مناسب پس از برداشت نظیر نوع و رقم میوه، جداسازی، پیش سرد کردن میوه، هوادهی به میوه، روش بسته بندی، شرایط حمل و نقل میوه، دما و رطوبت نسبی انبار و سردخانه از جمله عوامل مؤثر بر کیفیت میوه‌های تازه است.

بهتر است پیش از برداشت میوه و انتقال آن به سردخانه یا انبار، از میزان رسیدگی آن اطمینان حاصل نمایید. همانطور که می دانید تغییر رنگ پوست میوه و نرمی گوشت آن از علائم رسیدگی آن است. با توجه به این دو معیار می توانید این میوه ها را برداشت کنید.

زمان برداشت هلو و شلیل بسته به زودرس یا دیررس بودن ارقام مختلف از اواخر اردیبهشت شروع می شود و تا اوایل مهر ماه ادامه می یابد.

دمای هلو و شلیل در هنگام رسیدگی و برداشت آن ها بالا است. این دمای بالا باعث افزایش فعالیت آنزیمی، افزایش سرعت تنفس میوه، تولید اتیلن و حساسیت میوه به آن می شود. تمامی این عوامل می توانند باعث کاهش کیفیت تجاری میوه شده و مدت زمان سالم ماندن آن در سردخانه یا انبار را کاهش می دهند. از این رو برای حمل و نقل و یا نگهداری این میوه ها باید دمای آن ها را بلافاصله پس از برداشت کاهش دهید.

کاهش دمای هلو و شلیل برای نگهداری در سردخانه به کمک غوطه وری در آب سرد (حدود ۵ درجه سانتیگراد) برای مدت زمان مشخص (حدود ۵ دقیقه) صورت می گیرد. پس از آن باید رطوبت سطح میوه ها را به کمک جریان هوا از بین ببرید تا میوه کپک نزند.

مرحله بعدی درجه بندی هلو و شلیل است. برای نگهداری هلو و شلیل در سردخانه باید آن ها را بر اساس ظاهر میوه، نارس یا رسیده بودن، ضربه دیدن، رقم میوه، میزان نرمی و سفتی و… جداسازی و درجه‌بندی کنید.

در مرحله بعد بهتر است میوه ها را ضد عفونی نمایید. هلو و شلیل به دلیل نوع بافت آن ها، در مقابل عوامل بیماری‌زای قارچی حساسیت بالایی دارند. شما می توانید با غوطه ور نمودن این میوه ها در محلول قارچ کش، آن را نسبت به این بیماری ها ایمن سازید.

بسته‌بندی میوه‌ها مرحله بعدی نگهداری هلو و شلیل در سردخانه است. برای این بسته بندی می توانید از شانه های پلاستیکی استفاده نمایید.

نگهداری هلو و شلیل در سردخانهشرایط نگهداری هلو و شلیل در سردخانه

شرایط دمایی مناسب برای نگهداری هلو و شلیل در سردخانه بین صفر تا 0.5 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی مناسب بین 90 تا 95 درصد است. هلو و شلیل بسته بندی شده در این شرایط به مدت ۳۰ روز قابل نگهداری است.

البته با نگهداری این میوه ها در دمای ذکر شده باید مواظب سرمازدگی میوه باشید. سرمازدگی در این میوه ها خود را به صورت خشک شدن، چرمی شدن و کاهش آب میان بافتی میوه، نشان می دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون نگهداری هلو و شلیل در سردخانه و نگهداری سایر محصولات برای مدت زمان طولانی در انبار و سردخانه می توانید با مجموعه برادران حامی دوست در تماس باشید. ما بهترین ها را برای شما مشتریان عزیز فراهم می کنیم. کافیست با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *