یخچال صنعتی چیست و چگونه کار می کند؟
یخچال صنعتی برای ذخیره ی مواد به صورت انبوه، در دمایی پایین تر از دمای محیط و بالاتر از دمای انجماد آن ها در مکان های صنعتی مانند هتل ها و رستوران های بزرگ، فروشگاه ها و مراکز تجاری استفاده می شود. در واقع این یخچال ها در بسیاری از صنایع مانند فرآوری مواد غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی و همچنین ساخت و تولید پلاستیک کاربرد دارند.
این یخچال ها بنا به کاربردی که دارند در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند. برای مثال یخچال هایی که در قنادی ها استفاده می شوند اغلب از نوع یخچال جزیره ای بوده و یخچال های استفاده شده در فروشگاه های زنجیره ای بزرگ، اغلب از نوع ایستاده و پرده هوا هستند.
کارکرد یخچال صنعتی:
کارکرد یخچال صنعتی بر اساس سیکل تبرید تراکمی بوده و در اغلب آن ها پنج جزء اولیه وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد؛
- مایع مبرد؛ که وظیفهی آن جذب گرمای داخل یخچال و دفع آن گرما به محیط خارجی است.
- کمپرسور؛ برای کنترل جریان مبرد. کار کمپرسور به این ترتیب است که مبرد بخار شده را گرفته، متراکم میکند و فشار آن را میافزاید و سپس بخار گرم و متراکم را به کندانسور هدایت میکند.
- کندانسور؛ در قسمت خارجی یخچال قرار میگیرد. بخار گرم و پرفشار هنگام رویارویی با هوای سرد در کندانسور به مایع پرفشار تبدیل میشود.
- اواپراتور؛ که در قسمت داخلی یخچال قرار میگیرد، کار آن خنکسازی مبرد و جذب حرارت آن است.
- شیر انبساط؛ که قبل از اواپراتور نصب میشود و از طریق کاهش فشار مبرد باعث تبخیر آن میشود.
دسته بندی یخچال ها
انواع یخچال صنعتی
در حالت کلی میتوان یخچال صنعتی را بر اساس کاربرد آن به چهار دسته تقسیم کرد.
- یخچالهای خانگی که در منازل و مکانهای کوچک و کمجمعیت قابل استفاده هستند.
- یخچالهای تجاری مانند یخچالهایی که در فروشگاهها، رستورانها و هتلها یافت میشوند.
- یخچالهای صنعتی که در حالت کلی از یخچال های تجاری بزرگتر هستند. البته یخچال های تجاری در واقع از نوع یخچال های صنعتی به حساب می آیند.
- یخچالهای حمل و نقل که شامل ماشینهای یخچالدار و کابینهای یخچالی حمل بار دریایی است. این یخچال ها پرتابل هستند.
ساخت یخچال صنعتی
یخچال های صنعتی به دو روش سنتی و مدرن قابل ساخت هستند. در روش سنتی ابتدا یک قالب برای بدنهی یخچال به صورت دستی می سازند. پس از ساخت آن بدنه، نوبت به عایق بندی داخل یخچال می رسد و در مرحلهی آخر بدنه ی داخلی ساخته میشود. یخچال هایی که به این روش (روش سنتی) ساخته میشوند اغلب دارای کیفیت و قیمت پایینی هستند و نگهداری از آن ها کمی دشوار است.
اما در روش مدرن ساخت یخچال اغلب به دو صورت قالبی و سازهای صورت میگیرد. در ساخت به روش قالبی ابتدا قالب با دقت و کیفیت بالا ساخته میشود. به علت همین دقت بالا در ساخت، اتلاف انرژی در این نوع یخچال ها بسیار کمتر از یخچال های ساخته شده به روش سنتی خواهد بود. در ساخت یخچال به روش سازهای نیز از یک قالب با دقت بالا استفاده میشود و تفاوت آن با روش قالبی در نوع و جنس عایق آنها است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ساخت و تجهیز فروشگاه ها می توانید با مشاوران ما در مجموعه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.
