سرویس یخچال فروشگاهی یکی از کار های مهمی است که در هر فروشگاه مواد غذایی باید انجام شود. یخچال و فریزر های صنعتی در کار های روزانه هتل ها، رستوران ها، فروشگاههای بزرگ و مراکز خرید نقش بسیار مهمی دارد. در این مقاله مراحل سرویس و نگهداری یخچالهای فروشگاهی را مورد بررسی قرار می دهیم. در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مرحله اول: تمیز کردن کویل کندانسور یخچال
از بخش های مهمی که در سرویس یخچال فروشگاهی مهم است، کندانسور میباشد. در یخچال های فروشگاهی، کندانسور ممکن است در مکانهای مختلف قرار بگیرد. به همین دلیل بهتر است که از دفترچه راهنما یخچال استفاده شود. تمیز کردن کندانسور و سیم پیچ های آن، احتمال خرابی یخچال را تا حد زیادی کاهش میدهد.
مرحله دوم: تمیز کردن فن کندانسور یخچال
در این مرحله با برداشتن درپوش محافظ فن، به كمك پیچ گوشتی به فن خازن دسترسی پیدا می كنید. این کار باعث میشود تا گردش هوا راحتتر انجام شود و اثر خنک کننده بهتری خواهد داشت. احتمال دارد که در عملکرد فن نیز اختلالی ایجاد شده باشد، در این صورت بهتر است که تعویض گردد.
مرحله سوم: تمیز کردن واشرهای درب یخچال فروشگاهی
یکی از مراحلی که در سرویس یخچال فروشگاهی بسیار مهم است، بازبینی واشرهای دربها میباشد. هر کدام از بخش هایی که همیشه در حال استفاده و در دسترس عموم می باشد، واشر درب محسوب میشود. لازم است که با استفاده از اسفنج و آب گرم به طور مداوم واشر دور درب را تمیز کنید. توجه داشته باشید که از هیچ ماده شوینده تمیز کننده ای استفاده نکنید زیرا احتمال دارد که به واشر درب آسیب وارد کند.
بیشتر برای یخچال های فروشگاهی که درون آن مواد غذایی مانند: شربت، مربا و ژله و سایر مواد چسبناک قرار دارد ممکن است از کناره های درب های یخچال چکه کند. این مواد خشک میشوند و به واشر می چسبند و همچنین واشر را به قاب می چسبانند. اگر در زمان مناسب رسیدگی نکنید و در سرویس یخچال ، اگر به آن توجه نکنید قطعا بازدهی یخچال را کاهش می دهد.
مرحله چهارم: تمیزکاری داخل یخچال های فروشگاهی
یکی از مهم ترین مراحل سرویس یخچال فروشگاهی، تمیزکاری داخل آن می باشد و همچنین لازم است که از باز بودن منافظ ورودی هوای سرد اطمینان حاصل کنید. مواد غذایی و موارد دیگری را که احتمال دارد جلوی راه های خروجی را بگیرند را از درون یخچال خارج کرده و مطمئن شوید که ورودی هوای سرد به داخل یخچال بدون هیچ مانعی در جریان است. لازم است که این منافذ کوچک یخچال برفک نداشته باشد عملکرد بهتری را ایجاد می کند.
مرحله پنجم: بررسی سلامت ترموستات یخچال
ترموستات یخچال فروشگاهی دارای انواع مختلفی است، در برخی یخچال ها به صورت اتوماتیک می باشد و در برخی دیگر به صورت دستی تنظیم می شود. در هر دو حالت لازم است که ترموستات را تست کنید. برای این کار لازم است تا یخچال را بر روی دماهای مختلف قرار دهید و با یک ترموستات دستی یا دماسنج ، دمای آن را اندازه گیری کنید. اگر مطابق با دمای های مشخص شده بود، یعنی ترموستات کاملا سالم است.
نکات ضروری برای نگهداری یخچال های فروشگاهی
از آنجا که مراحل سرویس یخچال فروشگاهی را مورد بررسی قرار دادیم لازم است تا نکات مهم و ضروری که در نگهداری این یخچال و فریزرهای فروشگاهی باید بدانید را مورد بررسی قرار دهیم.
یخچال های فروشگاهی نباید نزدیک وسایل گرما زا یا در محیط های بسیار گرم قرار بگیرند. زیرا این کار در طولانی مدت باعث اختلال در عملکرد کمپرسور می شود . در واقع هر چقدر محیط اطراف یخچال گرمتر باشد به همان اندازه موتور یخچال تحت فشار است تا محیط داخلی را برای وسایل و مواد داخلی یخچال خنک تر نگه دارد و این باعث کاهش طول عمر مفید موتور یخچال و کمپرسور می شود.
تنظیم دمای مناسب برای یخچال های فروشگاهی نکته بسیار مهمی است. به این دلیل که عدم رعایت این نکته باعث خراب شدن مواد غذایی داخل یخچال می شود. اگر دمای یخچال بیش از حد کم یا بیش از حد زیاد باشد هر دو باعث خراب شدن مواد غذایی میشود.
کلام آخر
در این مقاله مهم ترین و ساده ترین مراحل سرویس یخچال فروشگاهی را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین لازم است تا در هنگام خرید یخچال فروشگاهی هم دقت کنید و یخچال های مناسب از برند های معتبر خریداری کنید برای کسب اطلاعات بیشتر ما مجموعه حامی دوست در تماس باشید.


