سردخانه لبنیات بالای صفری
مصرف لبنیات جهت تامین کلسیم مورد نیاز بدن برای افراد در سنین مختلف امری ضروری است. لبنیات را می توان مانند سایر مواد غذایی در سردخانه بالای صفر و همچنین به صورت منجمد نگهداری کرد. شیر به تنهایی جزو مواد غذایی ضروری و مهم در زنجیره ی غذایی بوده و پایه ی تهیه ی بسیاری از مواد دیگر است. از این رو سرد کردن شیر و فرآوری به موقع آن و تهیه ی فرآورده های آن ضروری است.
برای حفظ کیفیت شیر و سایر لبنیات باید بلافاصله پس از آماده شدن شیر در همان دامداری ها مراحل فرآوری و خنک سازی را شروع کرد. نگهداری لبنیات در سردخانه لبنیات حائز اهمیت فراوان است، چرا که باید به گونه ای نگهداری شود که ضمن حفظ ارزش غذایی آن، طعم مطلوبی نیز داشته باشد.
به چند روش میتوان شیر را پیش از نگهداری در سردخانه لبنیات بالای صفری سرد کرد. رایج ترین آن ها استفاده از خنک کننده های سطحی و استفاده از تانکرهای حاوی سرد کننده هستند. برای نگهداری لبنیات در سرخانه به نکات زیر توجه فرمایید.
شیر
پس از پاستوريزه شدن شیر، بهتر است آن را در ظروف مخصوص بسته بندی کرده و در سردخانه های بالای صفر در دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی حدود 90 درصد نگهداری کرد. در این شرایط شیر را به مدت 3 تا 5 روز میتوان در سردخانه لبنیات نگهداری نمود.
- شیر غلیظ شده یا کنسانتره
این شیر فرآوری شده در دو حالت شیرین و بدون قند در رطوبت نسبی 60 تا 70 درصد و دمای 18+ درجه سانتیگراد تا یک سال به خوبی قابل نگهداری است.
پنیر
بهتر است پنیر را در آب نمک و در بسته بندی های مختلف و غير قابل نفوذ در سردخانه لبنیات نگهداری کرد. مدت زمان نگهداری پنیر به نوع و میزان رطوبت موجود در آن وابسته است. مثلا پنیر تازه در دمای صفر تا 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 درصد تا 2 روز و پنیرهای فراوری شده در دمای 5 تا 7 درجه سانتیگراد و رطوبت 90 درصد تا 3 ماه قابل نگهداری در سرخانه لبنیات است.
ماست
دمای مناسب برای نگهداری ماست به صورت بسته بندی شده در ظروف درب دار، 2 تا 5 درجه سانتیگراد بوده و می توان به مدت 2 تا 10 روز آن را در سرخانه لبنیات بالای صفری نگهداری کرد. سرد کردن ماست از طریق گردش سریع باد سرد در محوطه ای که چیدمان آن ها صورت میگیرد، انجام می شود.
کره
برای نگهداری کره بسته بندی شده در بسته های نفوذناپذیر، به رطوبت نسبی 78 تا 92 درصد نیاز است. کره ی بسته بندی شده در سرخانه بالای صفر، در دمای حدود 1 درجه سانتیگراد تا یک ماه، در دمای 8- درجه سانتیگراد تا یک سال و در دمای 12- درجه سانتیگراد بیش از یک سال نیز قابل نگهداری است.
خامه
اگر خامه تازه باشد باید در ظروف درب دار و در حداکثر دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 85 درصد نگهداری شود تا به مدت 3 تا 4 روز بتوان آن را با کیفیت مناسب و مطلوب نگهداری کرد. البته خامه ی بسته بندی شده ی پاستوریزه را میتوان تا 7 روز در سردخانه لبنیات بالای صفری نگه داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.