ضد عفونی کردن سردخانه

برای صاحبان کسب و کارهای مرتبط با مواد و صنایع غذایی، مانند سردخانه داران، حفظ سلامت مواد غذایی و سالم رساندن آن به دست مصرف کنندگان بیشترین اهمیت را دارد. بنابراین جهت حفظ مواد غذایی از روش های مختلف بهره می برند. یکی از راه های حفظ سلامت مواد غذایی ضدعفونی کردن محصولات و همچنین ضد عفونی کردن محیط و سطوح سردخانه است.

با ضد عفونی کردن هوای سردخانه می توان مانع ایجاد شرایط مناسب برای رشد کپک ها، باکتری ها و دیگر میکرو ارگانیسم های آسیب رسان به مواد غذایی شد. زمانی که این میکروارگانیسم ها در محصولات یک سردخانه دیده می شوند باید جای شروع آن را یافته و ضد عفونی کردن سردخانه را از آنجا شروع کرد.

عملیات ضد عفونی کردن سردخانه به چند طریق صورت می گیرد. یکی از این راه ها استفاده از ازن است. استفاده از ازن توسط دستگاهی به نام ازن ژنراتور صورت می گیرد. راه دیگر استفاده از محلول های ضد عفونی کننده است. استفاده از محلول های ضد عفونی کننده اغلب به کمک مه پاش صورت می گیرد. بهتر است هنگام ضد عفونی کردن سردخانه از لوازمی مانند ماسک و لباس مخصوص استفاده شود تا آسیبی به افراد حاضر در محیط سردخانه وارد نشود.

ضد عفونی با محلول پرسیدین (%1 – %15 – %25)

این محلول علاوه بر ضد عفونی کردن سردخانه برای ضد عفونی کردن سطوح و لوازم بهداشتی و پزشکی نیز کاربرد دارد. ترکیب پایه ی این محلول پراستیک اسید و هیدروژن پراکسید است. محلول پرسیدین محلولی است که برای از بین بردن طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها و قارچ ها انتخابی مناسب است.

این محلول در غلظت های مختلف از ضعیف تا قوی تولید می شود و هنگام مصرف باید آن را رقیق کرد. استفاده از نوع ضعیف آن برای ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات مانعی ندارد.

ضد عفونی کردن سردخانه

ضد عفونی با محلول بایوپروف

این محلول تولید شرکت بهبهان شیمی است و مانند پرسیدین بر پایه ی پراستیک اسید است. عملکرد آن نیز به پرسیدین شباهت دارد و بی رنگ و شفاف است. پس از استفاده از این محلول برای ضدعفونی کردن سردخانه نیازی به شست و شو محل نخواهید داشت. همچنین استفاده از این محلول باقیمانده ی خطرناکی برای انسان نخواهد داشت.

ضد عفونی با ازن

ازن ضد عفونی کننده ای بسیار قوی است. در اغلب صنایع برای استریلیزاسیون و ضد عفونی کردن سردخانه، محیط و سطوح آن از ازن استفاده می شود. البته به علت مضر بودن ازن برای استنشاق افراد، بهتر است با تجهیزات خاص و در عدم حضور افراد در محیط ضد عفونی کردن با ازن انجام شود.

یکی از مزایای استفاده از ازن در ضد عفونی سردخانه ها این است که نه تنها به مواد غذایی موجود در سردخانه آسیب نمی زند، بلکه مانع فعالیت میکروارگانیسم ها در آن ها (مخصوصا در میوه ها و سبزیجات) شده و فاسد شدن آن ها را به تعویق می اندازد. از دیگر مزایای استفاده از ازن می توان به تبدیل شدن آن به اکسیژن (مولکول سازنده اش) پس از گذشت مدتی کوتاه اشاره کرد. دلیل این اتفاق ساختار ناپایدار مولکول ازن است.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.

0 پاسخ

  1. بهترین روش که در عین سادگی در استفاده عملکرد بسیار خوبی دارد استفاده از ازن در سرد خانه است.
    افرا صنعت تولید کننده دستگاه های ازن ساز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *