کاربرد درب سردخانه
درب سردخانه
درب های سردخانه از عناصر مهم سردخانه ها و انبارهای نگه داری مواد غذایی هستند که به دلیل عایق بندی حرارتی و هزینه های عملیاتی ساخت آنها باعث کاهش مصرف انرژی می شود و به طور معمول ، از طیف گسترده ای از انواع و اندازه ها تشکیل می شود که در طول مراحل طراحی سالن های سردخانه،انتخاب می شوند.
کاربرد اصلی درب برای سالن های سردخانه ، عایق بندی حرارتی درب ورودی است که محصولات از طریق آن بارگیری و تخلیه می شوند. بنابراین ، طراحی وتولید درب ها باید به گونه ای باشد که انتقال و تبادل حرارت و انرژی را به حداقل برسانند. بنابراین مهم است که هنگام انتخاب درب ها ، نوع درب و مشخصات فنی آن را مورد توجه قرار دهید مانند اندازه ، ضخامت عایق و غیره
انواع درب برای سالن های سردخانه
بسته به شرایط عملیاتی و انجام عملیات بارگیری و تخلیه در اتاق ها و سالن های سردخانه و انبارها ، از موارد زیر استفاده می شود:
- درب های لولایی (لنگه ای)
 - درهای کشویی(ریلی)
 - درهای عمودی (درب هایی از نوع گیوتین)
 
درب های لولایی برای سردخانه
درب های چرخشی ، یک یا دو لنگه هستند. به عنوان یک قاعده ، درهای تک لنگه برای یک درب 1تا1.5 متر استفاده می شود. آنهایی که دو لنگه هستند معمولاً برای ابعاد بزرگتر اعمال می شوند. پانل درب، بسته به اندازه (ارتفاع درب) روی دو یا چند لولا بسته می شود. بسته به موقعیت لولاها ، درب “راستگرد” یا “چپگرد” خوانده می شود و به طرف مربوطه باز می شود. مزایای درب های لولایی ،نصب آسان و قیمت پایین آنها می باشد.
درهای کشویی برای سردخانه
صفحه درب های کشویی بر روی غلتک هایی حرکت می کند (ریل کشویی). هنگامی که درب بسته است ، با ایجاد مهر و موم خوب و تحت وزن خود ،غلتک را محکم فشار می دهند. علاوه بر نوع دستی ، نوع خودکار آنها نیز موجود می باشد.
مزایای اصلی درهای کشویی:
- قابلیت اطمینان و دوام بیشتر درب های کشویی که یک نیاز بسیار مهم است.
 - هنگام باز و بسته کردن درب ، در فضاهای محدود و راهروها موجب صرفه جویی در فضا می شود.
 - مهر و موم وآب بندی درب به دلیل به کارگیری ریل و غلتک ، تحت وزن خود درب به صورت خودکار انجام می شود.
 - امکان استفاده از درهای بزرگ
 

درب های عمودی از نوع گیوتین
وقتی فضای خالی برای باز کردن دروازه های کشویی وجود ندارد از این نوع درب ها استفاده می شود. چنین دروازه هایی معمولاً با درایو برقی استفاده می شوند ، زیرا باز کردن آنها به صورت دستی دشوار است که از معایب آن قیمت بالاتر در مقایسه با سایر درب ها می باشد.
در صورت عدم امکان نصب و استفاده یا راه اندازی انواع دیگر درب ها ، بهتر است از نوع عمودی به عنوان آخرین چاره استفاده شود.
درب های لولایی و کشویی سردخانه ها، بسته به نرخ دمای مورد نیاز داخل سالن سردخانه ،متفاوت هستند:
تفاوت های اصلی ضخامت عایق حرارتی درب های تبرید به کاربرد خاص آنها بستگی دارد و می تواند از7 تا 16سانتیمتر باشد. ضخامت استاندارد برای اتاق های سرد با درجه حرارت متوسط 7-10 سانتیمتر است ، برای اتاق های با درجه حرارت پایین13 تا15 سانتیمتر می باشد. درب ها در دمای پایین باید مجهز هیتر(المنت) باشند تا از یخ زدگی پانل به قاب درب جلوگیری شود.
درب های کشویی هرمتیک برای سردخانه های با کنترل اتمسفریک ، عمدتا برای ذخیره طولانی مدت میوه ها و سبزیجات استفاده می شود.