همه چیز درباره نگهداری پیاز در سردخانه

پیاز گیاهی زراعی (غیر خودرو) بوده که قدمتی 7000 ساله دارد و امروزه به عنوان طعم دهنده در اغلب غذاها استفاده می شود. این گیاه دارای خواص زیادی برای بدن انسان است. از این رو راه خود را به سفره ها باز کرده است و در تمامی طول سال استفاده می شود. همچنین پیاز گونه های مختلفی دارد که با توجه به نوع گونه در زمان های مختلفی کشت و برداشت می شود.

پیاز در ایران در مناطق سردسیر و گرمسیر مانند آذربایجان شرقی (تبریز و آذرشهر)، آذربایجان غربی (ارومیه)، قم، کاشان، شهر ری، اصفهان، فارس، سیستان و بلوچستان، خوزستان و کازرون کشت می شود. اما محصول هر منطقه متفاوت بوده و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد.

نوعی از پیاز برای نگهداری در سردخانه مناسب است که مقدار آب درون بافتی کمتری داشته و دیررس تر باشد. برای نگهداری پیاز در سردخانه لازم است پیش از حمل آن ها به سردخانه، به صورت دستی آن ها را تفکیک نمود. در طی این فرآیند باید پیازهای سالم، سفت، رسیده، بدون خراش یا لکه و خشک را از پیازهای آسیب دیده جدا نمود. رطوبت نسبی محیط برای نگهداری پیاز باید پایین باشد تا کیفیت بهتری عاید شود. فرآیند خشک کردن پیاز بعد از برداشت با قرار دادن آن روی زمین صورت می گیرد.

بهترین دما و رطوبت برای نگهداری پیاز در سردخانه دمای  0  تا  1  درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی  65  تا  70  درصد است. در این شرایط می توان به مدت  3  تا  6  ماه پیازها را در سردخانه نگهداری نمود.

پیاز در دماهای زیر صفر منجمد می شود. البته تا زمانی که دمای نگهداری آن کمتر از 3- درجه سانتیگراد نباشد و جابجایی اتفاق نیافتد، آسیب جدی به آن ها وارد نمی شود.

بهتر است برای نگهداری پیاز در سردخانه، آن را در کیسه های حاوی منافذ درشت قرار داد. جعبه ها یا کیسه های نگهداری پیاز باید راه عبور هوای مناسبی داشته باشند تا جریان هوا به خوبی در بین آن ها برقرار شده و از یک تهویه ی مناسب برخوردار باشند.

نگهداری پیاز در سردخانه

بهتر است محل نگهداری پیاز در سردخانه تاریک بوده و هر چند وقت یک بار از پیازها نمونه برداری شود تا از سلامت آن ها اطمینان حاصل شود. همچنین باید پیازها را دور از سایر اقلام در سردخانه ها نگهداری نمود.

زمانی که قصد خارج کردن پیاز از سردخانه را دارید، بهتر است که پیازها را تدریجا در تماس با هوای گرم محیط قرار دهید تا مانع جوانه زدن پیازها شوید. بهتر است پیاز منجمد را در شرایط مناسب در هوا یا در مقابل نور خورشید از حالت انجماد خارج کرد.

عوارض مربوط به نگهداری پیاز در سردخانه

بیماری ها و عوارضی که هنگام نگهداری پیاز در سردخانه به وجود می آید اغلب به علت نامناسب بودن دما و رطوبت محیط سردخانه است. علاوه بر کنترل دما و رطوبت در سالن های سردخانه، بهتر است پیازها را پیش از ورود به سردخانه به وسیله ی ماده تری کلر ازت ضد عفونی کنیم. تعدادی از عوارض ناشی از نگهداری پیاز در سردخانه به شرح زیر است؛

نگهداری پیاز در سردخانه

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید تا از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *