همه چیز درباره نگهداری لیمو سنگی در سردخانه
لیمو سنگی که با نام نژاد لیسبون نیز شناخته می شود، یکی از منابع غنی ویتامین C محسوب می گردد. از این جهت مصرف آن برای تقویت ایمنی بدن توضیه می شود. همچنین مصرف این نوع از مرکبات نقش مهمی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش وزن دارند. همچنین با مصرف لیمو سنگی می توانید PH بدن و فشار خون خود را تنظیم نمایید و مانع تشکیل سنگ در کلیه تان شوید.
آیا می دانید لیمو سنگی چه تفاوتی با لیمو ترش دارد؟ اگر چه لیمو سنگی و لیمو ترش در اغلب صفات و ارزش های غذایی تقریبا یکسان هستند، اما تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند. اولین تفاوت آن ها در شکل ظاهری آن ها است. لیمو سنگی ابعاد بزرگتری نسبت به لیمو ترش دارد و رنگ میوه رسیده آن زرد است. در حالی که لیمو ترش رسیده به رنگ سبز در می آید. البته هر دو نوع از انواع لیموها ارقام متفاوتی دارند.
لیمو سنگی به خاطر مزایایی که دارد، از قدیمالایام طرفداران زیادی دارد. با شیوع بیماریهایی مانند کووید-۱۹ مصرف این نوع از مرکبات، به علت میزان بالای ویتامین C، افزایش چشمگیری داشت. از این جهت نگهداری لیمو سنگی در سردخانه برای مدت طولانی، امری ضروری و حائز اهمیت است.
بررسی بهترین شرایط نگهداری لیمو سنگی در سردخانه
برای نگهداری لیمو سنگی در سردخانه باید در قدم اول، آن را در زمان مناسب برداشت نمایید. در قدم دوم باید در کمترین زمانممکن دمای آن را کاهش دهید. دمای پیش سرد مرکبات در واقع همان دمای نگهداری آن ها است. به خاطر داشته باشید که محل کشت، رقم و گونه لیمو نیز بر این دما تاثیرگذار خواهد بود.
لیمویی که برای ذخیره در سردخانه نگهداری می کنید باید، سفت، بدون لکه، ضربه نخورده و عاری از هرگونه بیماری و قارچ باشد. این نکته اهمیت زیادی در طول عمر مفید لیمو ها در سردخانه دارد. وجود یک میوه آسیب دیده، می تواند سایر میوه های سالم را نیز تحت تأثیر خودش قرار دهد.
برای جلوگیری از خشک شدن این نوع مرکبات در سردخانه، باید رطوبت نسبی سالن سردخانه را بین ۸۵ تا ۹۵ درصد تنظیم نمایید. بهترین دمای نگهداری لیمو سنگی در سردخانه در حدود ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد است. در این شرایط می توانید لیموی نارس را تا ۹۰ روز و لیموی رسیده را تا ۳۰ روز در سردخانه ذخیره نمایید.
نکات تکمیلی
برای نگهداری لیمو سنگی در سردخانه باید دقت کنید که در زمان حمل و نقل و ذخیره آن ها، آسیبی به لیمو وارد نشود. همچنین به خاطر داشته باشید که باید از بسته بندی بیش از حد لیموها جلوگیری نمایید تا به آن ها آسیب جدی وارد نشود.
پیش سرد نمودن لیمو باید ظرف چند ساعت پس از چیدن آن ها از درختان انجام شود. زیرا این عمل تا حد زیادی از تخریب زودهنگام آن ها در سردخانه جلوگیری می کند.
سیرکوله هوای داخل سردخانه باید به خوبی و به طور منظم انجام شود. چرا که با رسیدن لیمو اتیلن تولید می شود. این اتیلن سرعت رسیدن سایر لیموها را افزایش می دهد. همچنین دقت کنید که غلظت اکسیژن نباید کمتر از 5 درصد باشد، زیرا ممکن است منجر به ایجاد طعم بد در لیموها شود.
به لیموهای چیده شده در سردخانه به طور منظم سر بزنید. چرا که هر لیموی خراب یا پوسیده می تواند خرابی خود را به سایر لیموهای تازه سرایت دهد و باعث خرابی آن ها شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مجموعه برادران حامی دوست در بخش سرماول در تماس باشید. کافیست ما را از نیازتان با خبر سازید. ما بهترین ها را برای شمال فراهم می کنیم.