همه چیز درباره نگهداری سیب درختی در سردخانه
سیب یکی از میوه های پرمصرفی است که در ایران انواع مختلف آن کشت می شود. با توجه به شرایط کشت آن می توانید مدت زمان نگهداری آن را تعیین کنید. بیشترین میزان سیب درختی در کشورمان در آذربایجان غربی و شرقی،خراسان، تهران و اصفهان کشت می شود. میزان کشت این محصول به قدری است که امکان صادرات آن نیز وجود دارد. برای صادر نمودن محصولات و مواد غذایی، در دسترس داشتن سردخانه امری حیاتی است. از این جهت یادگیری اصول نگهداری سیب درختی در سردخانه به ما کمک می کند تا بهترین کیفیت را ارائه دهیم.
اگر تمامی نکات مربوط به مراحل برداشت سیب را رعایت کنید، در تمامی طول سال می توانید از سیب های موجود در سردخانه ها استفاده کنید. به این ترتیب می توانید در زمان های مختلف آن ها را به بازار ارائه نمایید. مدت نگهداری سیب بسته به شرایط اقلیمی کشت آن و نوع سیب متفاوت است. البته بهتر است نوع دیررس آن را در سردخانه ذخیره نمایید. توجه داشته باشید که سیب های رسیده را نباید در سردخانه ها نگهداری کنید. باید سیب درختی را پیش از رسیدن، برای نگهداری در سردخانه برداشت کنید. با وجود اینکه این سیب ها شرایط نگهداری در سردخانه را دارند اما عطر و بوی طبیعی میوه های رسیده را به طور کامل ندارند.

بهتر است میوه را پیش از ورود به سردخانه به طور کامل بررسی نمایید. سیب هایی که قصد دارید در سردخانه ذخیره نمایید نباید آنقدر بزرگ باشد که نتوان به مدت طولانی آن ها را در سردخانه ها نگه داشت، و نباید آنقدر کوچک باشد که نگهداری آن ها در سردخانه توجیه اقتصادی نداشته باشد. سیب هایی با قطر حدود 55 تا 75 میلیمتر برای انبار شدن مناسبند.
شرایط سردخانه باید چطور باشد؟
برای نگهداری این میوه در سردخانه می توانید از اتمسفر کنترل شده و همچنین هوای سرد استفاده کنید. در ادامه به بررسی شرایط هر کدام می پردازیم. به خاطر داشته باشید که می توانید سیب درختی را از 3 تا 7 ماه در سردخانه نگهداری نمایید.
- نگهداری در اتمسفر کنترل شده
برای نگهداری سیب درختی در اتمسفر کنترل شده، تعیین درجه حرارت مناسب و انتخاب ترکیب هوای مناسب از نکات مهم است. هوای داخل سردخانه باید دائماٌ در گردش باشد تا به همه جای محیط هوای تازه برسد. مقدار اکسیژن در این سردخانه ها باید حداقل 2% باشد.
- نگهداری در هوای سرد
دمای ایده آل برای سردخانه سیب درختی بین 0 تا 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی مناسب 90% است. اگر دما از میزان تعیین شده فراتر برود، نمی توان سیب ها را برای مدت زیادی در سردخانه نگه داشت.
از طرف دیگر اگر دما از صفر کمتر باشد، موجب سرمازدگی و صدمه دیدن سیب ها می شود. سیب در هنگام برداشت دارای 84% آب است. برای جلوگیری از چروکیدگی و آسیب دیدن آن باید رطوبت نسبی را مرتباً کنترل نمایید. به همین علت رطوبت نسبی در سردخانه نگهداری سیب باید مقدار ثابت 90% باشد. افزایش مقدار رطوبت نسبی محیط سردخانه شرایط را برای رشد انواع قارچ ها در میوه ایجاد می کند. برای رفع این مشکل باید هوا به صورتی دائمی در محیط سردخانه در گردش باشد.

بای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با مجموعه برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید. هدف مجموعه ما خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز است.