سردخانه میوه باید شرایط و ویژگی های خاصی داشته باشد و از این طریق محصولات تولید شده سالم و تازه می ماند. برای بالابردن طول عمر میوه‌ها از سردخانه بالای صفر استفاده می شود زیرا میوه‌ها در سردخانه پایین صفر کیفیت خود را از دست می‌دهند. در واقع باید میوه‌ها را در پایین ترین دما نگهداری کنیم تا از رشد باکتری‌ها و میکروارگانیسم ها جلوگیری شود.

تاریخچه سردخانه میوه

از گذشته انسان همیشه به دنبال راهی برای انبار و بالابردن طول عمر میوه‌ها بوده است. در ابتدا از طریق عایق کردن و خشک کردن رطوبت اتاق نگهداری میوه‌ها انجام می‌شد. با پیشرفت علم و تکنولوژی انسان به ساخت سردخانه برای انبار مواد موردنیاز خود روی آورد.

تاریخچه سردخانه میوه

با شروع قرن نوزدهم، با دگرگون کردن علم باعث انقلاب صنعتی شد. این انقلاب صنعتی باعث شد تا صنعت به سمت پیشرفت سوق داده شود و اولین قدم ، استفاده از یخدان‌های دوجداره بود. درسال ۱۹۱۵ نشانه های از متحول شدن کلی صنعت دیده شد. با روی کارآمدن دستگاه‌هایی که از کمپرسور و گاز ازت بهره‌ می‌بردند، استفاده از روش‌های سنتی حذف گردید.

نگهداری میوه در سردخانه بالا صفر

سردخانه بالا صفر بر اساس کند کردن فساد میکروبی و شیمیایی محصول است. پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری باعث می‌شود تا تغییرات فیزیکی و شیمیایی متوقف شود.

در سردخانه میوه از لامپ مخصوص و تابش پرتو فرابنفش بر روی میوه ها استفاده می گردد و باعث جلوگیری  از رشد میکروب‌ها در محصول و افت کیفیت آن ها می گردد. به‌طور کلی یک‌سری تغییرات در محصولاتی که در سردخانه‌‎های میوه نگهداری می‌شود.

دما برای سردخانه میوه جزو یکی از مهم‌ترین مسئله‌هایی است که باید به آن دقت شود. از تغییرات فیزیکی که احتمال دارد برای میوه‌جات در سردخانه‌ها رخ دهد، تبخیر شدن آب میوه و در نتیجه از بین رفتن کیفیت آن‌ها است. در واقع با افزایش دما تبخیر نیز افزایش یافته و میوه مورد نظر زودتر پژمرده می‌شود.

علاوه بر  توجه به دما یکی‌دیگر برای نگهداری محصولات در سردخانه های میوه، توجه به نحوه حمل و نقل، بسته‌بندی و چیدمان آن‌ها است.

مراحل وارد کردن میوه ها به سردخانه

برای نگهداری از میوه‌ها در سردخانه باید مراحلی طی شود، همچنین قبل از وارد کردن میوه‌ها به سردخانه هم مراحلی است که باید انجام گردد، درواقع این مراحل تعیین کننده سلامت میوه‌ها بعد وارد شدن آنها به سردخانه است.

وارد کردن میوه ها به سردخانه میوه

سردکردن اولیه

قبل از وارد کردن محصولات در سردخانه میوه، باید دچار یک سردشدن اولیه شوند. میوه‌ها قبل از وارد شدن به سردخانه از راهرویی گذر می‌کنند که باعث پایین آمدن دمای آنها می شود. این سردکردن با توجه به نوع میوه‌ها متفاوت است.

دسته بندی میوه‌ها

مرحله دوم، دسته بندی و تفکیک میوه ها می باشد. این دسته بندی با توجه کیفیت هر میوه و توان مقاومت آن دربرابر سرمازدگی و فریز شدن است. درواقع میوه‌هایی که قبل از وارد شدن به سردخانه، دچار فساد باشند، ارزش نگهداری در سردخانه را ندارند چرا که سردخانه هیچ تاثیری در سلامت آنها نخواهد داشت به همین دلیل در این مرحله جدا می‌شوند.

 

بهبود سطح میوه‌ها

در این مرحله سطح بیرونی و بافت میوه‌هایی راکه دچار آسیب فیزیکی شدند در صورت امکان ترمیم می شود تا مانع فساد بیشتر در سردخانه میوه شود.

و‌اکسینگ

در این مرحله پوست میوه‌ها واکس مخصوصی می خورد تا بعد از قرار گیری در سردخانه از تبخیر آب میوه‌ها و فساد آنها جلوگیری شود. این واکس حالت روغن دارد و به راحتی به پوست میوه نفوذ می‌کنند و مانع ورود میکروب‌ها و موادی که باعث فساد می شوند.

بسته بندی

آخرین مرحله ای که میوه ها باید از آن عبور کنند، بسته بندی است. بسته بندی باید به بهترین شکل انجام شود به این دلیل که مانع آسیب فیزیکی به میوه‌ها است و از دلایل دیگر اهمیت این مرحله این است که  از ورود سرما به داخل بسته بندی جلوگیری می شود.

بسته بندی | سردخانه میوه

شرایط برخی از میوه ها در سردخانه میوه

خرید سردخانه میوه

اگر قصد نگهداری از انواع محصولات باغی را دارید لازم است تا با آگاهی کامل از سردخانه ها و یخچال ها بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. مجموعه برادران حامی دوست یکی از مجموعه های معتبر است که در این زمینه می تواند شما را راهنمایی کند برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس فروش ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *