شرایط و چگونگی نگهداری سیر در سردخانه و انبار

سیر، این گیاه تک لپه‌ای که زیرخانواده پیازیان محسوب می شود، یکی از منابع غنی پروتئین است. در طب سنتی مصرف سیر را برای رفع بیماری‌های تنفسی، فشار خون و کلسترول بالا و… بسیار توصیه نموده‌اند. با اینکه تاریخچه مصرف سیر به روم باستان بازمی‌گردد اما امروزه ایران در تولید این گیاه در جهان پیشرو است. سالانه مقدار زیادی از سیر ایران به کشورهای اطراف از جمله روسیه، اکراین، ترکمنستان، آذربایجان و عراق صادر می‌گردد. هر سال میزان زیادی از محصولات کشاورزی در ایران، به علت نگهداری در شرایط نامتعارف، از بین می رود. از این رو آشنایی با نحوه نگهداری سیر در سردخانه و انبار از اهمیت زیادی برخوردار است.

با ما همراه باشید تا بهترین شرایط نگهداری این محصول را با شما در میان بگذاریم.

دما و رطوبت مورد نیاز

نحوه نگهداری سیر با توجه به نوع آن، تر یا خشک بودن آن و همچنین اقلیم کشت آن تغییر می کند. بهترین کار کاهش دما و خشک کردن سیر بلافاصله پس از برداشت آن است. به این ترتیب می توانید ورود آفات و عوامل بيماری زا به آن را به حداقل برسانید. همچنین بهتر است محیط سردخانه یا انبارتان را پیش از قرار دادن سیرها در آن، ضد عفونی کنید. بهترین حالت برای ذخیره سیر، قرار دادن آن در کیسه‌های توری با منافذ باز برای عبور هوا است.

برای نگهداری طولانی سير خشک در انبار، بهتر است از سيستم‌های سردكننده‌ی مناسب استفاده کنید. دما را بين صفر تا ۱ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی را بين ۶۰ تا ۷۰ درصد تنظيم نمایید. در این شرایط سير تا ۸ ماه بدون اینکه جوانه بزند، سالم می ماند. همچنین سیر تازه را می توانید به مدت ۶ تا ۸ ماه در دمای حدود ۱۶ درجه سانتیگراد در انبار ذخیره نمایید

پس به طور کلی به خاطر داشته باشید که برای نگهداری سیر خشک یا تر در سردخانه و انبار، «تهویه مناسب» یکی از مهم ترین عوامل در حفظ سلامت و کیفیت آن است.

نگهداری سیر در سردخانه

آسیب شناسی

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مجموعه برادران حامی دوست در تماس باشید. کارشناسان ما در مجموعه به شما کمک می کنند تا بهترین تجهیزات را برای کسب و کارتان تهیه نمایید.

0 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    مطالب خوب و جالبی منابع شرایط نگهداری و آسیب شناسی محصول سیر درج شده….ممنون و متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *