سردخانه نگهداری انگور و انواع آن

خواه شما یک باغدار باشید، یک فرد خانه دار باشید یا شخصی در کسب و کاری دیگر، می دانید که انگور در ایران انواع و اقسام مختلفی دارد. انواع آن در مناطق مختلف کشت می شود و منحصر به منطقه ای خاص نیست. برخی از انواع آن در مناطق سردسیر و برخی دیگر در مناطق گرمسیر کشت می شوند. بنابراین شما نیز متوجه لزوم وجود سردخانه برای نگهداری آن ها خواهید بود. انگور که از درختی با شاخه های رونده و پیچ در پیچ به وجود می آید، در دو نوع بی دانه و دانه دار موجود است. این میوه علاوه بر منبع غنی ویتامین C،A،K، آنتی اکسیدانی قوی نیز محسوب می شود.

کشت این میوه در کشور ما نیز رواج دارد. در شهرها و استان هایی اعم از سیستان و بلوچستان، زابل، زاهدان، ملایر، بجنورد، قزوین و تاکستان، منطقه الموت، مرکزی، فارس، ارومیه و سردشت کشت انگور رواج دارد. البته نوع انگورهای این مناطق با یکدیگر متفاوتند. برای مثال انگوری که در سیستان و بلوچستان کشت می شود، از نوع یاقوتی است.

علاوه بر میوه ی انگور، مشتقات آن نیز طرفداران زیادی دارد. برای مثال کشمش و مویز، شیره، سرکه انگور و… جزو مشتقات پرمصرف انگورها هستند.

سردخانه نگهداری انگور

شرایط نگهداری

برای نگهداری انگور در سردخانه بهتر است خوشه های کاملاً سالم آن را انتخاب نمایید. برای جلوگیری از ورود هرگونه آسیب به خوشه ها، بهتر است آن ها را با قیچی از درخت جدا نمایید. هنگامی که نیمی از انگورها در یک خوشه رسیده باشند، زمان مناسبی برای برداشت و انتقال آن ها به سردخانه است.

در صورتی که امکان انتقال انگورها به سردخانه، بلافاصله پس از برداشت وجود نداشته باشد، باید آن ها را پیش سرد نمایید. عمل پیش سرد انگورها با قرار دادن آن ها در دمای حدود  4  درجه سانتیگراد به مدت  6  الی  24  ساعت انجام می شود. پس از آن جعبه های حاوی انگور را به سردخانه منتقل نمایید.

این سردخانه از نوع بالای صفری است. دمای سردخانه انگور باید بین  0  تا  3  درجه سانتیگراد و رطوبت آن بین  90  تا  95  درصد باشد. رطوبت نسبی نباید کمتر از 90 درصد باشد. چرا که انگور میوه ای آبدار است و رطوبت کمتر می تواند باعث افت کیفیت انگور و پلاسیدگی آن شود. گردش هوا در داخل سردخانه باید به گونه ای باشد که هوای تازه به همه جای سالن سردخانه برسد.

مدت زمان نگهداری انگورها در سردخانه با توجه به نوع و کیفیت آن از  2  تا  6  ماه متغیر است.

چیدمان جعبه های انگور در سردخانه

فاصله ی بین جعبه ها باید به گونه ای باشد که هوا به خوبی از بین آن ها عبور کند. بهتر است جعبه ها از طرفین و زمین حدود 10 سانتی متر و از سقف حدود نیم متر فاصله داشته باشند. بهترین ظروف برای ذخیره ی انگور، جعبه های چوبی و مقوایی و پس از آن جعبه های پلاستیکی هستند.

سردخانه نگهداری انگور

برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون سردخانه میوه و دریافت مشاوره  رایگان  می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید. ما شما را در راه رسیدن به اهدافتان راهنمایی می کنیم. همچنین با خرید از مجموعه ما می توانید از خدمات پس از فروش عالی برخوردار شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *