شرایط سردخانه موز در تهران و سراسر ایران

موز یکی از منابع آنتی اکسیدان، کربوهیدرات، پتاسیم و ویتامین C است که در مناطق گرمسیری کشت آن رایج است. در سال های اخیر کشورهای هند و چین بزرگترین تولیدکنندگان موز در جهان بودند. پس از آن اندونزی، برزیل، اکوادور، فیلیپین و… در لیست تولیدکنندگان این میوه قرار دارند. در کشور ما نیز این میوه در استان های جنوبی کشت می شود. بیشترین میزان کشت موز در سیستان و بلوچستان و پس از آن در باغ های هرمزگان، استان کرمان، فارس و بوشهر اتفاق می افتد.

برای نگهداری موز در سردخانه باید زمانی که موزها سبز هستند، چیده شوند. چرا که موز رسیده حساسیت بالایی دارد. موزی که  75  درصد آن رسیده باشد، به مدت  5  تا  8  روز در دمای معمولی به طور کامل می رسد. پس از آن نگهداری از موز کمی سخت می شود و ممکن است به میوه آسیب جدی وارد شود.

موز را باید در سردخانه بالای صفری ذخیره نمود. شرایط مطلوب برای نگهداری موز در سردخانه، دمای  12  تا  15  درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی  85  تا  90  درصد است. همچنین هوا باید به مدت  30  تا  40  درصد، یک تا 2 بار در روز تعویض، تهویه و سیرکوله گردد تا از تراکم گاز کربنیک جلوگیری شود.

رسیدن میوه در سردخانه نگهداری موز

هنگام برداشت این میوه، باید آن را از ساقه جدا نموده و بشویید. سپس آن ها را در دسته های 4 تا 5 عددی در کارتن های مقوایی با لایه های جداکننده، قرار داد. بهتر است پس از برداشت موز و هنگام ورود آن به سردخانه نگهداری موز، این میوه را سریعا تا دمای  12  درجه سانتیگراد سرد کنید تا به بافت آن آسیبی وارد نشود.

میوه ها و سبزیجات هنگام رسیدن، گاز اتیلن تولید می کنند. موز میوه ای است که هنگام رسیدن میزان متوسطی اتیلن تولید می کند و این گاز به رسیدن کامل میوه کمک می کند. به همین دلیل است که مهمترین عامل در ذخیره سازی این میوه در سردخانه نگهداری موز، سطح اتیلن موجود در سردخانه است.

در شرایط مطلوب بیان شده، موز را می توان حداکثر  به مدت  6  تا  7  هفته در سردخانه نگهداری موز ذخیره نمود. اگر موز را در دمایی پایین تر از دمای مطلوب آن نگهداری کنیم، موز دچار عارضه ی آسیب سرمایی می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید. ما در تمامی مراحل، از ارائه مشاوره تا ساخت و راه انداری، در کنار شما عزیزان می مانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *