طراحی و ساخت سردخانه مرکبات
انبار کردن و نگهداری مرکبات اعم از پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی و گریپ فروت در سردخانه نیازمند سرد کردن مقدماتی پس از برداشت آن ها است. برای نگهداری مرکبات در سردخانه باید از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کرد. مهم ترین عامل تعیین کننده ی کیفیت مرکبات در زمان برداشت آن ها، میزان رسیدگی آن ها است. کیفیت خوراکی پرتقال و گریپ فروت پس از برداشت، تغییر نخواهد کرد.
به این علت که مرکبات دارای نشاسته نیستند، پس از برداشت، ترکیب و شیرینی آن ها تغییر نخواهد کرد. مرکباتی که قصد ذخیره سازی آن ها را در سردخانه مرکبات داریم باید از کیفیت مناسب و قابل قبولی برخوردار باشند. یعنی توجه به ظاهر پوست مرکبات، سفتی، ضخامت، بافت قسمت گوشتی و آبدار بودن مرکبات برای تعیین کیفیت آن ها لازم است.
جابهجایی مناسب و صحیح مرکبات از لحظه ی چیدن آن ها تا رسیدن به دست مصرف کنندگان شامل مراحل زیادی است و محصول در این مراحل به طور مداوم در حال تغییر است. انواع مختلف ماشین آلات و آماده سازی مقدار قابل توجهی از محصول، خود می تواند منجر به آسیب دیدن محصولات گردد. بنابراین بهتر است مرکبات را پس از برداشت و شست و شو با مواد گندزدا، در جعبه هایی قرار داد تا برای حمل و نقل آماده باشند.
با رسیدن مواد به سردخانه ها اغلب آن ها را در سالن های پیش سرمایش و به کمک جریان هوای سرد یا آب سرد، خنک می کنند. چون میوه بعد از بسته بندی مرطوب است، مقدار کمی از ماده ی آنتی سپتیک در آب مخصوص سرد کردن آن اضافه می کنند تا مانع از رشد کپک ها شود. میوه ی سرد شده با آب باید تا زمان مصرف سرد نگهداری شود. دو عامل عمده ممکن است سلامت مرکبات ذخیره شده در سردخانه ها را به خطر بیاندازد؛ یکی کپک زدن و دیگری قهوه ای شدن در اثر سرما. این محصولات هنگام انبار شدن در سردخانه مرکبات بوی مخصوصی از خود متصاعد می کنند، به همین دلیل در طولانی مدت نمی توان آن ها را با محصولات دیگر در سردخانه ها نگهداری کرد.
شرایط نگهداری پرتقال در سردخانه مرکبات
اقلیم و آبیاری از عواملی است که تاثیر مهمی روی دوره نگهداری پرتقال در سردخانه خواهد داشت. بهترین درجه حرارت برای نگهداری پرتقال در سردخانه بین 1 تا 5 درجه سانتیگراد و بهترین میزان رطوبت نسبی برای آن بین 85 تا 95 درصد است. مدت زمان نگهداری پرتقال در این شرایط 3 تا 4 ماه است، چرا که این میوه به زودی رطوبت خود را از دست می دهد.
شرایط نگهداری لیمو در سردخانه مرکبات
لیموهایی که به طور کامل روی درخت رسیده باشند برای نگهداری در سردخانه مناسب نیستند. شرایط مناسب برای نگهداری لیموهای نارس عبارت است از دمای حدود 11 تا 15 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد. در این شرایط بهترین مدت زمان نگهداری لیمو تا 3 ماه است. لیموهای نسبتا رسیده را می توانید در دمای صفر تا 5 درجه سانتیگراد به مدت 45 روز در سردخانه نگهداری نمایید. لیمو در آن دسته از محصولاتی است که با رسیدن خود گاز اتیلن آزاد می کند. بنابراین باید تهویه ی مناسبی برای سالن های نگهداری لیمو در سردخانه مرکبات در نظر گرفته شود.
شرایط نگهداری نارنج در سردخانه مرکبات
نارنج در نگهداری شرایطی مشابه لیمو دارد. نارنج در دمای 4 تا 8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد قابل نگهداری در سردخانه است.
شرایط نگهداری نارنگی در سردخانه مرکبات
درجه حرارت مناسب برای نگهداری 4 تا 7 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی مناسب 85 تا 90 درصد است. نارنگی سبز و کال را می توان به کمک گاز اتیلن به میوه ی رسیده تبدیل کرد. نارنگی را می توان به مدت 1 تا 2.5 ماه در سردخانه نگه داشت.
شرایط نگهداری گریپ فروت در سردخانه مرکبات
درجه حرارت منایب برای نگهداری گریپ فروت با توجه به اقلیم پرورش آن محصول متفاوت است. اما دمای توصیه شده برای نگهداری گریپ فروت 10 تا 15 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی پیشنهادی بین 85 تا 90 درصد است. در این شرایط می توان میوه را به مدت 4 تا 12 ماه در سردخانه مرکبات نگهداری کرد. نگهداری طولانی مدت این میوه در سردخانه باعث ایجاد تغییر رنگ در پوست آن در زمان حضور در سردخانه یا بلافاصله پس از خروج آن از سردخانه می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت ها می توانید با گروه صنعتی برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.
