ذخیره سازی موادغذایی به روش انجماد در سردخانه
ذخیره سازی به روش انجماد و سرد کردن یکی از روش های معمول برای جلوگیری از فساد مواد غذایی در فاصله بین تولید و مصرف است .
رطوبت نسبی موردنیاز برای نگه داری بیشترمواد فاسدشدنی باید در حد 80-90٪ باشد ، زیرا در زیر (یا) بالاتر از آن اثر مخربی بر کیفیت محصول می گذارد .
اکثر میوه ها و سبزیجات اگر در دمای طبیعی برداشت نگهداری شوند ، طول عمر بسیار محدودی خواهند داشت. خنک سازی مناسب پس از برداشت می تواند:
- فعالیت و تخریب آنزیم های فاسد کننده مواد غذایی را کاهش دهد .
- رشدمیکروارگانیسم های ایجاد کننده فساد را کند یا مهار کند .
- تولید اتیلن(عامل رسیدن میوه) را کاهش دهد

با داشتن وسایل خنک کننده ، بازاریابی سریع محصولات پس از برداشت ضروری نیست.
این می تواند یک مزیت برای کسانی باشد که باغ یا رستورانa و فروشگاه های مواد غذایی دارند و یا تولیدکنندگانی که می خواهند مقدار زیادی محصول را برای حمل و نقل جمع آوری کنند.
ذخیره سازی به روش انجماد و سرد کردن را می توان با توجه به ماهیت محصول مورد نگهداری ، با افزودن موادی مانند دی اکسید کربن ، دی اکسید گوگرد و … همراه کرد.
سردخانه سبزیجات را میتوان برای مدت زمان نگهداری بیش از یک سال ، در دمای 0 تا 10- درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 95 ٪ تنظیم کرد.
طراحی سردخانه های صنعتی در سال های اخیر به طرز محسوسی پیشرفت کرده و منجر به حفظ بهتر کیفیت ارگانولپتیک ، کاهش فساد و ماندگاری بیشتر شده است.
این پیشرفت ها در نتیجه اقدام مشترک فیزیولوژیست ها برای تعیین نیازهای میوه و سبزیجات و نیز توسط متخصصان طراحی دستگاه های سرماساز حاصل شده است.
هنگام ذخیره چند محصول در یک سالن سردخانه صنعتی ، باید فقط موادی که با هم سازگاری دارند را در یک محفظه قرار داد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید.
