تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه
نگهداری از مواد غذایی برای مدت زمان بیشتر، از زمان های قدیم تا به امروز همواره یکی از دغدغه های بشر بوده است. با پیشرفت تکنولوژی و دانش، بشر به راه های جدیدی برای نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی دست یافت.
سردخانه ها، یخچال های صنعتی و تجاری، تونل های انجماد و IQF چند نمونه از سیستم هایی هستند که به ما در نگهداری طولانی مدت از مواد اولیه و غذایی یاری می رسانند. در این مقاله سعی داریم به بررسی تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه ها بپردازیم.
همانطور که می دانید تونل انجماد سریع و سردخانه ها، هر دو سیکل تبرید بسته ای را طی می کنند تا برودت تولید شده در سیکل را به مواد غذایی رسانده و حرارت را از آن ها بگیرند تا بتوان به مدت زمان بیشتری و با کیفیت بهتری نگهداری نمود.
تفاوت های اصلی
اولین تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه در این است که تونل انجماد برای انجماد سریع مواد غذایی استفاده می شود، در حالی که سردخانه برای نگهداری مواد غذایی سرد یا منجمد شده کاربرد دارد.
مواد غذایی را می توان به دو صورت منجمد نمود؛ به صورت آرام و سریع. در سردخانه های زیر صفر، مواد اغلب به صورت پیش سرد شده وارد محیط سردخانه می شوند تا به آرامی به نقطه انجماد رسیده و در همان دما نگهداری شوند. اما در تونل انجماد فرآیند منجمد سازی مواد غذایی با سرعتی بالا و در بازه زمانی کوتاه 8 ساعته، با توجه به دمای محصول هنگام ورود و دمای خروجی مد نظر، انجام می شود.
بنابراین به علت تفاوت در سرعت انجماد بافت مواد غذایی با یکدیگر متفاوت خواهند بود. در سردخانه که محصولات به آرامی منجمد می شوند، ذرات یخ تشکیل شده در بافت محصولات درشت است. اما در صورت استفاده از تونل انجماد، ذرات یخ تشکیل شده در بافت محصولات کوچکتر بوده و در نتیجه محصولات با کیفیت مطلوبی منجمد و نگهداری می شوند.
استفاده از تونل انجماد مخصوصاٌ برای میوه ها، سبزیجات و مواد پروتئینی می تواند گزینه ی مناسبی برای ذخیره سازی و نگهداری طولانی تر آن ها باشد.
چرا بهتر است مجموعه حامی دوست را انتخاب کنیم؟
ما شما را در راه رسیدن به خواسته هایتان کمک می کنیم. با انتخاب مجموعه برادران حامی دوست میتوانید از مشاورهی رایگان کارشناسان مجموعه و خدمات پس از فروش استثنایی مجموعهی ما بهره ببرید. می توانید هم اکنون با ما تماس حاصل نمایید.
