کیفیت محصول
تفاوت اصلی کیفیت محصول، در اندازه و مقدار محصول منجمد است. انجماد سردخانه برای حجم زیادی از محصولات با اندازه بزرگتر مانند مرغ کامل یا گوشت بسته بندی شده استفاده می شود.
از سوی دیگر، IQF برای فریز کردن محصولات کوچکتر مانند میوه های کوچک، مکعب های میوه، سبزیجات، پنیر، پاستا و غیره ایده آل است.
استفاده از فناوری IQF به طور قابل توجهی تشکیل یخ روی محصول را کاهش می دهد، به دلیل این واقعیت که محصول سریع منجمد می شود و این منجر به کریستال های یخ بسیار کوچکتر در مقایسه با انجماد در سردخانه می شود.
انجماد آهسته در سردخانه باعث تشکیل کریستالهای یخ بزرگ میشود و این بر یکپارچگی سلولها تأثیر میگذارد، لایه بیرونی را میکشد، هر چه کریستالها بزرگتر باشند، محصول آسیب بیشتری خواهد دید.
کیفیت غیر قابل برگشت است، به این معنی که بافت محصول پس از ذوب شدن به حلت اولیه بر نمی گردد.
با IQF حداقل بلورهای یخ تشکیل می شود و این به محصول کمک می کند تا بافت خود را تا اولین یخ زدایی حفظ کند.

محصولات یخ زده حاصل از انجماد سردخانه نیز پس از اولین یخ زدایی، از دست دادن آب، از دست دادن بافت و مواد مغذی زیادی را تجربه می کنند.
اینها تنها مشکل ناشی از کریستال های یخ نیستند، مشکل دیگر ناشی از این تشکیل یخ کم آبی یا رطوبت کم است.
با توجه به طولانی بودن فرآیند انجماد، محصول از طریق تصعید دچار تبخیر آب می شود (زمانی که آب از حالت جامد به گاز تبدیل می شود)، تسریع در فرآیند انجماد می تواند به کاهش کم آبی و رطوبت محصول کمک کند، به همین دلیل است که با استفاده از فناوری IQF، آبگیری می شود.
نرخ بین 0.3٪ تا 2٪ است، در حالی که با انجماد در انبار سرد، میزان کم آبی اغلب بین 5٪ تا 10٪ است، این یک کاهش مستقیم کیفیت محصول است.
تفاوت تغییر رنگ و ابعاد محصول فریز شده در روش های انجماد
از دیگر تفاوت تونل انجماد سریع و سردخانه از دست دادن رنگ یکی دیگر از مشخصه های مکرر انجماد سردخانه است، حتی اگر رنگ محصول منجمد با انجماد سردخانه زنده تر باشد.
هنگامی که محصول یخ زده ذوب می شود، محصول رنگ و شفافیت را از دست می دهد و رنگ مایل به خاکستری بیشتری پیدا می کند یا کدر میشود.
با استفاده از فناوری IQF یا تونل انجماد سریع می توان از این تغییر رنگ جلوگیری کرد زیرا این محصول دارای رنگ طبیعی تری است که پس از اولین یخ زدایی بدون تغییر باقی می ماند.
وقتی غذای خود را در فریزر می گذاریم متوجه می شویم که در هنگام یخ زدن به هم چسبیده است. این موضوع در انجماد سردخانه نیز مشاهده میشود، زمانی که محصولات تشکیل یخ بزرگی در اطراف خود میدهند و به یکدیگر چسبیده و نیاز به نیروی بیشتری برای جدا کردن آنها دارند.
این نیز به مقدار زیادی از اندازه و چسبندگی محصولات بستگی دارد.
اما در طی فرآیند یخ زدن در تونل انجماد ، محصولات بسیار سریعتر منجمد می شوند و از یکدیگر جدا می شوند که اجازه نمی دهد به هم بچسبند و تا یخ زدایی اول به همین شکل باقی می مانند.
این بسیار مفید است به خصوص اگر محصول با استفاده از تجهیزات توزین چند سر بسته بندی شود.

با استفاده از فناوری IQF، محصولات بدون آسیب به سطح، شکل اولیه خود را حفظ کرده و ماندگاری بالاتری دارند. این به این دلیل است که محصول در فریزر تونل انجماد سریع در معرض هوای زیادی قرار نمی گیرد.
اگر محصولات در یک بلوک بزرگ یخ منجمد شده و نیاز به جداسازی مکانیکی دارند، استفاده از فریزرهای سردخانه به نیروی انسانی بیشتری برای جابجایی جعبه ها یا سینی ها نیاز دارد. تمیز کردن، جابجایی و تعمیر سینی ها وقت گیر و نیروی انسانی است.
از آنجایی که محصولات در تماس با مردم قرار می گیرند، هنگام انجماد محصولات در فریزر سردخانه، خطر آلودگی قابل توجهی وجود دارد. با یک فرآیند مدرن در خط و فریزر IQF، می توان به تماس صفر بین محصول و انسان دست یافت.
همانطور که در بالا نیز گفته شد تفاوت بین تونل انجماد و سردخانه وجود دارد، اما با این حال این دو دستگاه مکمل یکدیگر میباشند.
چرا که از معایب تونل انجماد عدم ذخیره سازی مواد غذایی در آن است و بدین خاطر به محض منجمد کردن مواد غذایی باید آنها را به سردخانههای زیر صفر منتقل نماییم.
از این رو وجود هر دو دستگاه برای مکانهایی که نیاز به نگهداری و منجمد کردن مواد غذایی دارند ضروری است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام موجودی و قیمت ها، می توانید با گروه سرماول در تماس باشید. مشاوران ما می توانند شما را در مسیر انتخاب بهترین تجهیزات یاری برسانند.