سردخانه نگهداری ماهی ها و آبزیان

نگهداری ماهی ها و آبزیان امری مهم است و باید به خوبی از حفظ سلامت آن ها اطمینان حاصل کرد. مهم ترین عامل در نگهداری مطلوب آبزیان در سردخانه ها کنترل دماست. حفظ رطوبت ماهی ها دیگر عامل مهم در نگهداری ماهی ها و آبزیان در سردخانه ها است. از آنجایی که دریا، دریاچه و استخر پرورش ماهی در همه جای کشور وجود ندارد بهترین راه ها برای نگهداری آن ها، قرار دادنشان در آب و یخ و پس از آن در سردخانه است. مدت زمان نگهداری آن ها در سردخانه زیر صفر یا بالای صفر، بسته به نوع ماهی یا آبزی متفاوت است.

به طور کلی می دانیم که سردخانه ماهی ها و آبزیان می تواند زیر صفر یا بالای صفر باشد. اغلب ماهی ها و آبزیان یخ زده در سردخانه زیر صفر و در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری می شوند. ماهی یخ زده را می توان در دمای 18- با توجه به نوع ماهی، به صورت بسته بندی شده، به مدت  5  تا  8  ماه در سردخانه نگهداری کرد. برای نگهداری ماهی ها در حالت عادی در سردخانه بالای صفر باید آن ها را در دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی  90  تا  95  درصد در مجاورت یخ نگهداری کرد تا به مدت نهایتاٌ یک هفته سالم و قابل مصرف باقی بمانند.

در سردخانه زیر صفر مدت زمان نگهداری آبزیان با گوشت چرب مانند قزل آلا از آبزیان کم چرب مانند ماهی سفید کمتر است. ماهی چرب در دمای 18- درجه سانتگیراد تا مدت 5 ماه، ماهی کم چرب در همان دما تا مدت 8 ماه و ماهی پاک شده ( ماهی با شکم خالی) نیز در همان دما تا 6 ماه قابل نگهداری است. روش دیگر نگهداری طولانی مدت ماهی ها، دودی کردن آن ها است. در این صورت ماهی ها را می توان تا 10 ماه نیز به خوبی نگهداری کرد. نگهداری ماهی ها به صورت بسته بندی شده در سردخانه کمک می کند که سلامت آن ماده غذایی حفظ شده و به سرعت منجمد شود.

آماده سازی ماهی ها و آبزیان برای نگهداری در سردخانه

آماده سازی ماهی ها و آبزیان برای نگهداری آن ها در سردخانه شامل تمیز کردن و یا در صورت نیاز خالی کردن شکم ماهی و قطعه قطعه کردن آن و آماده سازی برای بسته بندی کردن آن ها می شود. همچنین منجمد کردن ماهی ها برای نگهداری آن ها در سردخانه زیر صفر امری حیاتی است. استفاده از سردخانه ماهی های منجمد مانع رشد باکتری ها در بافت ماهی ها و آبزیان می شود. راه های متفاوتی برای سرد کردن و انجماد ماهی ها پیش از ورود به سردخانه وجود دارد. روش های انجماد سریع این محصولات عبارتند از؛ روش تماسی و روش وزشی. البته می توان از روش های انجماد آهسته نیز استفاده کرد اما کیفیت مطلوب محصولات در این روش از دست رفته و آب موجود در بافت ماهی ها از بین می رود.

سردخانه نگهداری ماهی

برای کسب اطلاعات بیشتر از سردخانه ها و سفارش آن ها میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *