نکات مهم در ساخت سردخانه

امروزه تولید و نگهداری مواد غذایی مختلف یک چالش برای سرمایه گذاران در بازار مواد غذایی به حساب می آید. از این جهت طراحی و ساخت سردخانه ها امری حیاتی محسوب می شود. با به روز شدن اطلاعات در زمینه های برودتی و ساخت سردخانه ها این امکان به تولیدکنندگان داده شده تا با شناخت نیازهای اساسی خود در زمینه ی سردخانه و با مشخص نمودن بودجه ی در دسترس خود، برای سفارش ساخت سردخانه اقدام کنند.

ابعاد و اندازه سردخانه

 بهتر است در ابتدای امر هزینه ها و مقدار کالایی که قصد دارید در سردخانه ذخیره کنید را محاسبه کنید. این کار تنها از طریق دانستن ابعاد و اندازه ی سردخانه امکان پذیر است. هنگام طراحی سردخانه ها باید به این نکته توجه داشته باشید که سردخانه های فریونی قابلیت افزودن سالن ندارند، در حالی که در سردخانه های آمونیاکی امکان گسترش ابعاد سردخانه را خواهید داشت. برای انتخاب سردخانه فریونی یا آمونیاکی باید در وهله ی اول به ابعاد سردخانه توجه کنید.

نوع و کیفیت مواد غذایی

 در طراحی و ساخت سردخانه باید نوع محصولی که قصد ذخیره سازی آن را دارید، مشخص شود. نکته ی حائز اهمیت در سردخانه های مواد غذایی، کیفیت نگهداری آن ها با توجه به حداکثر زمان نگهداری در سردخانه است.

سیستم تبرید

سیستم تبرید عموما متشکل از 4 جزء اصلی کندانسور، اواپراتور، کمپرسور و شیرآلات است. از طرف دیگر استفاده از کنترلرها نیز در سردخانه ها امری مهم است. انتخاب دستگاه ها با ظرفیت و توان مشخص و مورد نیاز و به تبع آن انتخاب تابلو برق مناسب باید در طراحی سردخانه لحاظ شود.

بهینه سازی

اتلاف انرژی می تواند از نظر مالی یک مشکل به حساب آید. بنابراین ملاحظات طراحی الکتریکی شامل ولتاژهای عملیاتی، قابلیت اطمینان منبع تغذیه و به کارگیری تابلو برق مناسب باید رعایت شود. البته از طرق مختلفی می توان در سردخانه ها مصرف انرژی را بهینه سازی نمود که پیش‌تر در مقاله ای به این مبحث پرداخته ایم. استفاده از عایق مناسب در سردخانه یکی از راه های اساسی بهینه سازی مصرف انرژی است.

ساختمان سردخانه

ساختار سردخانه باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که اطمینان داشته باشید هیچ یک از ستون ها مانع فعالیت های عملیاتی در سردخانه نخواهند شد. برای دستیابی به چنین نتیجه ای باید طراحی و ساخت سردخانه را به دست افراد مجرب سپرد. همچنین بدنه ی سردخانه ها باید به بهترین نحو عایق بندی شده باشد تا سرمای داخل سردخانه به خوبی حفظ شده و از اتلاف انرژی نیز جلوگیری شود. بهترین عایق ها برای بدنه و سقف سردخانه، استفاده از ساندویچ پانل های سردخانه ای است. کف سردخانه باید از بتن، عایق و مصالح مناسب ساخته شده و بدون ترک و درزی اجرا شود. علاوه بر آن برای حفظ کیفیت عایق و بتن لازم است از سیستم موانع بخار در کف سالن سردخانه استفاده شود.

ساخت سردخانه

امکانات سردخانه

امکانات سردخانه باید به گونه ای باشد که فضای ذخیره سازی در سالن های سردخانه را به حداکثر برساند. همچنین امکانات مختلفی باید به کارگران و پرسنل ارائه شود تا بتوانند راحت کار کنند و سطح بالاتری از بهره وری به دست بیاید. استفاده از قفسه بندی ها و راک های مناسب سردخانه، پالت ها و لیفتراک و سایر تجهیزات می تواند این امکان را فراهم کند که از تمام پتانسیل های موجود در سردخانه استفاده شود.

سازندگان سردخانه

پیش از قرار داد بستن برای طراحی و ساخت سردخانه با یک مجموعه ی صنعتی، بهتر است از حضور پرسنل و تکنسین حرفه ای و با تجربه ی آن مجموعه اطمینان حاصل کنید. بهتر است در این راستا شرکتی را به کار گیرید که نیروی کار مجرب داشته باشد و پیش‌تر پروژه ای مشابه پروژه ی شما را به اتمام رسانده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما در مجموعه برادران حامی دوست تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *