یخچال فروشگاهی
اصطلح یخچال فروشگاهی تجاری معمولآ در مورد بعضی از دستگاه های برودتی بکار می رود که در فروشگاهها و سوپر مارکت ها و رستوران و هتل ها به منظور ذخیره و نگهداری یا نمایش و توزیع محصولات غذایی فاسد شدنی و گوشت مورد استفاده قرار می گیرد و دامنه حرارتی آنها بین 7+ تا 30- سانتی گراد می باشد.

تقسیم بندی یخچال های تجاری
- یخچال فروشگاهی ویترینی
- یخچال قصابی (سردخانه های زیر صفر و بالای صفر)
یخچال فروشگاهی ویترینی:
برای نمایش محصول یا کالا با جذابیت هرچه بیشتر در فروشگاه ها از یخچال های ویترینی استفاده می شود. قسمت جلوی این یخچال ها از شیشه ساخته شده تا محصولات مورد فروش به سهولت برای خریدار قایل رويت باشد و در عین حال مواد غذایی را خنک و تازه نگهداری نماید. دامنه حرارتی در این یخچال بین 2+ تا 7+ سانتی گراد می باشد که بستگی به نوع محصول از چند ساعت تا بیش از یک هفته در تغییر است. یخچال های ویترینی در 2نوع بسته (کشودار) و باز ساخته می شود. یخچال های ویترینی باز به منظور دسترسی مشتری به مواد غذایی در سلف سرویس ها و فروشگاه ها و سوپر مارکت ها به سرعت طرفداران بیشتری پیدا کرده است.
یخچال فروشگاهی ویترینی و قصابی کابینت آنها در اندازه و اشکال مختلف بستگی به نوع محصولاتی که به تماشا گذاشته می شود متفاوت است. عامل کنترل کننده مبرد در آنها می تواند از نوع لوله مویی و در مدل های بزرگتر از نوع شیر انبساط حرارتی باشد. واحد تبخیر کننده (اواپراتور) ممکن است بصورت کورانی باشد که در این صورت در یخچال نصب و هوای سرد را در داخل آن هدایت می کند اما اگر از نوع صفحه ای یا لوله ای پره دار باشد تبادل حرارتی آن به طور طبیعی صورت می گیرد و می تواند در سقف یا کف یا دیوار آن بصورت یک تکه یا چند تکه با هم سری شوند. عایق حرارتی بین جداره های آن معمولآ از نوع پلاستوفوم (یونولیت) یا پلی یورتان سخت می باشد که هر چه درجه حرارت کمتری یخچال داشته باشد عایق بیشتری استفاده می شود. قدرت کمپرسور آنها در مدل های کوچک بین 3HP/1 تا HP2 می باشد. اندازه یخچال فروشگاهی ویترینی و قصابی متغیر می باشد که مابین 21 تا 94 فوت مکعب حجم مفید موجود می باشد.

یخچال قصابی:
معمولآ برای نگهداری مواد گوشتی در فروشگاه ها، رستوران ها و قصابی ها کاربرد فراوان دارد و علاوه بر نمایش می توان برای نگهداری و ذخیره مواد غذایی استفاده کرد، همچنین دارای پنجره های بزرگ و درب های تمام قد هستند که ارتفاع درب ها بین 7 الی 10 فوت رایج می باشد و به عنوان یخچال فروشگاهی ویترینی از آن استفاده کرد چون داراری درجه حرارت مختلف می باشد. دامنه حرارتی مناسب برای آن بین 7+ تا 29- درجه سانتی گراد می باشد.
یخچال فریزر(دو درب)
نوعی یخچال مجهز به دو محفظه کاملآ مجزا، یکی برای منجمد کردن غذاها (فریزر) و دیگری برای ذخیره سازی مواد غذایی (یخچال) کاربرد دارد که اصطلاحآ به یخچال فریزر معروف است. برای تولید دو درجه حرارت مختلف (زیر صفر و بالای صفر) بوسیله یک سیکل در یخچال فریزر باید نکات زیر را رعایت کرد:
- درجه حرارت کابین فریزر نباید گرمتر از 15ـ درجه سانتی گراد شود.
- درجه حرارت کابین یخچال هیچگاه نباید به صفر درجه برسد زیرا باعث یخ زدن میوه جات و مواد غذایی موجود در یخچال می شود، دمای مناسب بین 2+ تا 7+ درجه سانتی گراد می باشد.
فریزرها برای انجماد و نگهداری مواد فاسد شدنی بکار می رود که معمولآ در انواع ایستاده و صندوقی، باز یا بسته، اواپراتور فن دار یا بدون فن، کندانسور ایستاده یا فن دار ساخته می شود و دمای داخلی آن برای نگهداری طولانی مواد غذایی بین 15- تا 30- درجه سانتی گراد می باشد و مبرد بکار رفته در آنها از نوع R-12 R0134a می باشد و یا از مبردهای جدید مانند R-404a استفاده نمود. مدار مکانیکی و الکتریکی آن شبیه یخچال خانگی می باشد.
از آنجایی که مواد غذایی موجود در فریزرها ممکن است قیمتی باشند، گرم شدن فضای داخل کابین (افزایش دما) می تواند آنها را فاسد کند و خسارت مالی فراوانی وارد کند، لذا باید نوعی وسیله در هنگامی که دمای کابین معمولآ گرمتر از 6- درجه سانتی گراد شود چراغ اخطار روشن می شود یا زنگ آژیر به صدا در می آید مانند فریزرهای صندوقی یا ایستاده که معمولآ از 3نوع چراغ در آنها استفاده می شود:
- چراغ سبز: علامت وجود برق در سیستم
- چراق قرمز: علامت کمبود سرما در سیستم است و هنگامی روشن می شود که مواد غذایی زیاد، گرم ویا اینکه ابتدای کار سیستم باشد و باید منتظر ماند تا چراغ خاموش گردد، در غیر این صورت عیب مکانیکی و یا الکتریکی در سیستم وجود دارد.
- چراغ زرد: علامت یکسره کار کردن سیستم و خارج نمودن ترموستات از مدار می شود زیرا باید دکمه کلید سوپر را وارد مدار کنیم تا چراغ روشن شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام موجودی و قیمت ها، می توانید با گروه سورسرمایش در تماس باشید. مشاوران ما می توانند شما را در مسیر انتخاب بهترین تجهیزات یاری برسانند.